Heb je interesse of een vraag? Stuur Melissa een appje en ze reageert zo snel mogelijk! x
Terug naar kennisbank

Geld besparen met arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd

Wist je dat je geld kan besparen op de betaling van de WW premie over je medewerkers? Dit doe je door medewerkers een vast contract aan te bieden. Heb jij een medewerker in dienst met een contract voor bepaalde tijd en weet je al dat je deze medewerker graag een contract voor onbepaalde tijd aan wil bieden? Wacht dan niet tot de afloop van het contract van deze medewerker!

Als je een medewerker in dienst neemt, betaal je daar als werkgever WW premie over. De overheid stimuleert zekerheid voor medewerkers en stuurt daardoor aan op vaste arbeidscontracten. Als werkgever betaal je namelijk een lage WW premie voor medewerkers die je in vaste dienst hebt. Voor medewerkers met een contract voor bepaalde tijd betaal je als werkgever een hoge WW premie. Het verschil tussen een lage en hoge WW premie is maar liefst 5%.

Als voorbeeld:
Januari 2021 liep het eerste jaarcontract af van je medewerker. Dit heb je verlengd voor een jaar. Inmiddels is het juni 2021 en ben jij 100% overtuigd van deze medewerker. Wacht niet tot december 2021, maar geef deze medewerker dan direct een vast contract. Dit scheelt je maar liefst 6 maanden een hoge WW premie die je niet meer hoeft te betalen. Met een verschil tussen hoge en lage WW premie van 5%, betekent dit bij een brutoloon van € 2000 dus een verschil van € 600.

Kortom: wacht niet met het geven van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als je zeker bent van jouw medewerker! Daarnaast straalt dit vertrouwen uit naar de medewerker en komt dat jullie arbeidsrelatie ten goede.

Wij adviseren je graag bij de inhoud van de arbeidsovereenkomsten of stellen ze natuurlijk graag voor je op. Schakel de hulp in van onze salarisadviseurs!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op