Heb je interesse of een vraag? Stuur Melissa een appje en ze reageert zo snel mogelijk! x
Terug naar kennisbank

Houd jij het verzuim van je medewerkers al bij in Nmbrs?

Anne van Os
02 juli 2024

Het bijhouden van het verzuim in Nmbrs biedt verschillende voordelen, zoals centralisatie van medewerkersgegevens, inzicht en rapportages voor een proactief verzuimbeleid. Dit leidt uiteindelijk tot efficiëntie en kosten- en tijdbesparing voor jouw organisatie.

Hieronder worden de 10 belangrijkste voordelen beschreven:

 1. De verzuimgegevens worden centraal op één plek opgeslagen en zijn gemakkelijk toegankelijk. Dit zorgt voor een naadloze integratie van verzuimgegevens met loonadministratie en andere HR-processen.
 2. Transparantie: Werknemers kunnen via het self-serviceportaal hun eigen verzuimgegevens inzien, wat bijdraagt aan transparantie en duidelijkheid.
 3. Automatisering: Het systeem automatiseert veel handmatige taken, zoals het berekenen van verzuimpercentages en het genereren van rapporten.
 4. Meldingen en herinneringen: Nmbrs stuurt automatische meldingen en herinneringen voor belangrijke verzuimgerelateerde acties, zoals terugkeergesprekken of het verlopen van verzuimperiodes.
 5. Gedetailleerde rapportages: Nmbrs biedt uitgebreide rapportagemogelijkheden, waardoor organisaties inzicht krijgen in verzuimpatronen, trends en statistieken. Dit helpt bij het identificeren van probleemgebieden en het nemen van geïnformeerde beslissingen.
 6. Dashboards: Real-time dashboards geven een overzicht van de huidige verzuimstatus, waardoor je als organisatie snel kunt reageren op veranderende omstandigheden.
 7. Preventieve acties: Door trends en patronen in verzuimgegevens te analyseren, kun je als organisatie proactieve maatregelen nemen om verzuim te verminderen, zoals het implementeren van welzijnsprogramma’s of gerichte interventies.
 8. Vroegtijdige signalering: Het systeem kan helpen bij het vroegtijdig signaleren van langdurig verzuim of terugkerende verzuimgevallen, zodat er snel actie ondernomen kan worden.
 9. Efficiëntie: Door de automatisering en centralisatie van verzuimbeheer kunnen organisaties kosten besparen op administratieve processen en de productiviteit verhogen.
 10. Verminderd verzuim: Een effectief verzuimbeheersysteem kan helpen bij het verminderen van het totale verzuim, wat resulteert in lagere kosten voor vervangend personeel en productiviteitsverlies.

In het algemeen helpt het bijhouden van verzuim in Nmbrs organisaties om verzuim effectiever te beheren, de productiviteit te verhogen en de administratieve last te verminderen. Tegelijkertijd voldoen ze aan wettelijke vereisten en beter inzicht krijgen in verzuimtrends en -patronen.

Hoe registreer je het verzuim?

 1. Klik op de medewerker.
 2. Klik op het plusje in het dashlet verzuim.

 3. Let op! Bij een open verzuimdossier zal deze direct getoond worden in het dashlet. Indien er geen lopend verzuimdossier is, zal er geen informatie weergegeven worden in het dashlet en zal ‘Geen Verzuim’ getoond worden. Eerdere (gesloten) verzuimdossiers zijn in te zien door op ‘Meer…’ te klikken.

Er zijn 2 manieren waarop je een verzuimmelding kan doen: Binnen een bestaand dossier en als nieuw dossier.

 1. Indien er een nieuwe verzuimmelding vanuit het verzuimmeldingen overzicht wordt gemaakt dan zal dit altijd leiden tot een nieuw dossier. Het is hierbij niet meer mogelijk om ‘Nieuw dossier beginnen’ uit te vinken:
 2. Indien een nieuwe verzuimmelding toegevoegd dient te worden aan een bestaand dossier dan zal het desbetreffende dossier eerst geopend moeten worden en daarin een nieuwe verzuimmelding gemaakt moeten worden:
 3. Het is alleen mogelijk om één verzuimmelding tegelijkertijd open te hebben en verzuimmeldingen mogen niet met elkaar overlappen. Wanneer dit gebeurt zal er een melding getoond worden:

Wil jij meer weten over de mogelijkheden m.b.t. de registratie van het verzuim in Nmbrs, of wil je jouw verzuimregistratie inrichten in Nmbrs? Neem dan contact op met SEP via info@sep-hr.nl of 0493-322948

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op