Teamoptimalisatie

In de meeste organisaties werken medewerkers met elkaar samen in teams. Ze zorgen er samen voor dat de ‘klus geklaard wordt’. Hoe komt het nu dat sommigen medewerkers goed met elkaar kunnen samenwerken en dat het tussen bepaalde personen regelmatig botst? Het antwoord daarop is: groepsdynamiek. SEP gaat samen met jouw team aan de slag om jullie samenwerking naar een hoger niveau te tillen. Hoe doen we dat? Aan de hand van de DISC methode.

Wat is DISC?

DISC is een methode die op een laagdrempelige manier inzicht geeft in gedragingen encommunicatiestijlen, oftewel ‘kleuren’ van personen. Aan de hand van een online vragenlijst wordt in 10 minuten tijd duidelijk welke DISC stijl een persoon heeft. Vervolgens zijn er volop mogelijkheden om DISC in te zetten. Zo kan DISC een fijne tool zijn voor teamoptimalisatie, maar we hebben er ook heel veel goede ervaringen mee tijdens werving- en selectiegesprekken, leiderschapsvaardigheden en ontwikkelgesprekken met medewerkers.

De werkwijze van SEP

Verschillende SEP’ers zijn DISC gecertificeerd en mogen daardoor DISC inzetten, afhankelijk van de behoefte van de organisatie. Als er wordt gekozen voor een DISC teamsessie, dan zullen we altijd starten met individuele gesprekken om de DISC methode en persoonlijke analyse toe te lichten. Vervolgens gaan we op een interactieve manier aan de slag met de verschillende ‘kleuren’ in het team. Wij zijn heel flexibel en vinden het geen probleem om de teamsessie na werktijd te laten plaatsvinden. Door andermans gedrag, communicatiestijl en werkwijze niet meer te interpreteren vanuit je eigen waarheid, komen daar veel inzichten voor terug, met plezieriger en efficiënter werken als gevolg. Zo creëren we ‘de volgende stap in werkgeverschap’.

Behoefte aan teamoptimalisatie? Ik help jou daar graag bij!

Femke Teunissen

Mede-eigenaar

06 13 31 03 34 Of neem contact met me op