Binden en boeien

Tegenwoordig is het in bijna in elke sector lastig om openstaande vacatures in te vullen. Daarom is het nu belangrijker dan ooit om te zorgen voor tevreden medewerkers die zichzelf binnen jouw organisatie kunnen ontwikkelen, waardoor je ze ook weet te behouden. Maar hoe doe je dat? Als je veel ongewenst verloop hebt, dan is het essentieel dat je dit onderwerp gaat aanpakken. Op tijd aan de slag gaan met binden en boeien kunnen wij alleen maar toejuichen, want voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

Wat is binden en boeien nu eigenlijk?

Je wil jouw medewerkers aan je organisatie verbinden, maar daarnaast ook echt in hun kracht zetten. Oftewel; benutten jouw medewerkers volledig zijn of haar talenten? Er is niet één manier of oplossing om te kunnen garanderen dat jij als werkgever invulling geeft aan ‘binden en boeien’. Pas dan kan er gekeken worden naar mogelijke invullingen zoals:

  • Een onboardingsprogramma opzetten.
  • De ontwikkelmogelijkheden in kaart brengen.
  • Invulling geven aan functioneren en beoordelen.
  • Een passende waardering creëren.

De werkwijze van SEP

Tegenhouden van verloop lukt natuurlijk niet helemaal, maar dat moet je als werkgever ook niet nastreven. Binden en boeien is enorm subjectief en uiteindelijk ook de beleving van de werknemers. Vanuit SEP beginnen wij bij het begin; wat wordt er nu al aan binden en boeien gedaan? Welke behoeftes heeft de organisatie en hoe kunnen we daar invullen aan geven? Deze invulling zal op een praktische manier gebeuren en zal plaatsvinden bij jullie op locatie. Zo houden we de lijntjes kort en de snelheid erin. Zo creëren we samen ‘de volgende stap in werkgeverschap’.

Aan de slag gaan met binden en boeien? Ik help je hier graag bij!

Christy Raedts

HR Consultant

06-11 66 90 69 Of neem contact met me op