Ontslag

Afscheid nemen van een disfunctionerende medewerker vindt geen enkele werkgever leuk om te doen. Toch is het enorm belangrijk dat je in actie komt zodra er een medewerker disfunctioneert. Hoe lastig de casus ook is, uiteindelijk wordt je bedrijf er beter van. Ontslag is namelijk ook een mooi voorbeeld van ‘de volgende stap in werkgeverschap’.

Redenen van ontslag

Er zijn natuurlijk tal van redenen die kunnen leiden tot ontslag. Denk aan bedrijfseconomische of bedrijfsorganisatorische omstandigheden, ongewenst gedrag, een medewerker die langdurig en/of frequent verzuimt, óf misschien ga je wel een volledige reorganisatie tegemoet. Iedere situatie vraagt om een eigen en unieke aanpak. Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van diverse ontslagcasussen.

De werkwijze van SEP

Ontslag betekent veelal negativiteit. Dit hoef je niet alleen te doen, want wij helpen je hierbij. Wij zorgen ervoor dat de juiste stappen gezet worden, waarbij we rekening houden met de wetgeving, het menselijke aspect maar zeker ook het financiële plaatje. Onze aanpak typeert zich altijd door onze pragmatische benadering. Kortom, wij vinden het een uitdaging om ontslag soepel en voorspoedig te laten verlopen.

Heb je hulp nodig bij ontslag? Ik help jou daar graag bij!

Melissa Bons

HR Consultant

06 54 34 88 17 Of neem contact met me op