HR 0-meting

Veel werkgevers willen graag de ‘volgende stap in werkgeverschap’ zetten, maar weten niet goed hoe ze er daadwerkelijk voor staan op het gebied van HR óf waar de eigenlijk moeten beginnen. Er zijn bijvoorbeeld in het verleden verschillende HR documenten opgesteld, maar deze zijn misschien ook wel weer verouderd. Om een goed beeld te krijgen van alles op het gebied van HR, kunnen we een HR 0-meting uitvoeren.

Tijdsbesteding

  1. Inventarisatie:
    We inventariseren door middel van observeren, het afnemen van interviews en het beoordelen van de beschikbare informatie. Denk aan arbeidsovereenkomsten, verzuimverzekering, beoordelingsformulieren etc. Tijdens de gesprekken gaan we in op situaties in het verleden, HR van het heden, maar vooral jullie visie op de toekomst.
  2. Plan van aanpak:
    Vervolgens stellen we een plan van aanpak op om prioriteiten en deadlines te bepalen.
  3. Presentatie:
    Directie (en eventueel HR) wordt door middel van een presentatie op de hoogte gebracht van de uitkomsten van de HR 0-meting.

De benodigde tijd varieert per organisatie. Gemiddeld kunnen we spreken over een tijdsinvestering van 32 uur vanuit SEP voor stap 1 t/m 3.

Vervolg vanuit SEP

Na het presenteren van de HR 0-meting wordt duidelijk wat het gewenste stappenplan is. Vanuit SEP spelen we graag een rol bij de invulling van deze verbeteringen. We willen namelijk niet alleen adviseren, maar juist graag mee uitvoeren hieraan geven. Dit willen we dan zo veel mogelijk op locatie komen doen. Het kan echter ook zo zijn dat er al een HR professional aanwezig is in de organisatie, of dat bepaalde personen graag een rol willen spelen in dit proces. Dit is voor ons geen probleem. Mochten deze betreffende personen hulp of ondersteuning kunnen gebruiken bij het implementeren van de HR verbeteringen, dan zullen we samen een team vormen. Het uiteindelijke doel is namelijk ‘de volgende stap in werkgeverschap’.

Benieuwd naar jouw HR 0-meting? Ik help je hier graag bij!

Femke Teunissen

Mede-eigenaar

06 13 31 03 34 Of neem contact met me op