Coaching

Coaching is gericht op individuele ontwikkeling of gedragsverandering. Het kan worden ingezet voor jouw ontwikkeling als werkgever, of wellicht is een coaching traject helpend bij een vraagstuk van jouw medewerker. Bij coaching worden er persoonlijke doelen bepaald waar concreet aan gewerkt gaat worden. Er zijn veel trainingen die onpersoonlijk zijn en nooit écht helemaal je vraag beantwoorden. Coaching kan je helpen omdat we dan samen 1-op-1 aan de slag gaan met jouw coachvraag.

Een coachvraag kan heel breed zijn:
  • Wat zijn mijn talenten en hoe kan deze beter benutten?
  • Welke competenties zou ik in mijn werk willen ontwikkelen en hoe pak ik dat aan?
  • Hoe zorg ik voor de juiste balans?

De werkwijze van SEP

Melissa is HR Consultant bij SEP, daarnaast ook gecertificeerd coach en aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Coaching wordt soms geïnterpreteerd als vaag, maar Melissa maakt coaching juist heel praktisch en concreet. Een coachtraject ziet er als volgt uit:

  1. Intakegesprek: in dit gesprek zal het doel vastgesteld worden en afspraken worden gemaakt ten aanzien van het coachtraject. Daarna kan er worden bepaald of beiden partijen vertrouwen hebben in het coaching traject.
  2. Coachsessies: gedurende deze sessies wordt er inhoudelijk ingegaan op het doel en de eigen ontwikkeling.
  3. Eindevaluatie: eindgesprek om het traject af te ronden.

Uiteindelijk ben je natuurlijk zelf verantwoordelijk voor de eigen ontwikkeling, maar wellicht is coaching de oplossing voor het zetten van ‘de volgende stap’?

Wil je graag aan de slag met een coaching vraag? Ik help jou daar graag bij.

Melissa Bons

HR Consultant

06 54 34 88 17 Of neem contact met me op

Wij zijn aangesloten bij